GROTE WOORDEN, GROTE IMPACT: DUURZAAMHEID

Wat is duurzaamheid? Grote woorden, grote impact: duurzaamheid Ik had het Word-document met de tekst waar ik aan werkte open laten staan op mijn laptop. Ik kwam terug uit de keuken met een kopje thee toen mijn 8-jarige dochter me verwelkomde. Met grote ogen en een grote vraag vroeg ze: “Mama, wat is soo-tan-si-bli-litee?. "Wat?", Ik was verbaasd, maar keek toen naar het scherm en glimlachte. “Aaaah, bedoel je duurzaamheid?”, Zei ik. “Hmm… kom, ga zitten, ik zal het uitleggen”. En zo begon mijn korte (zelf) lezing over duurzaamheid. Neem bijvoorbeeld de koptelefoon van mijn dochter. Voor hen winkelen was een makkie, omdat we minder compromissen sluiten als het om onze kinderen gaat. Maar de ironie is dat het juist om hen is dat we moeten nadenken voordat we tegenwoordig iets kopen, omdat onze aankopen vandaag hun welzijn morgen zullen beïnvloeden. De "wegwerpmaatschappij" is uit de hand gelopen: het is gemakkelijker - zoals helaas meestal wordt gedaan - om een nieuwe broodrooster, telefoon, wasmachine te kopen dan om de oude te laten repareren. En als het op mode aankomt, is het verhaal verschrikkelijk. Ik probeer altijd in mijn hoofd de enthousiaste te meten om elke herfst en elke vroege zomer een nieuw paar schoenen te kopen, tegen de prikkeling van het herontdekken van de nog goede, versleten, comfortabele en geruststellende, goed gemaakte schoenen, van vorig jaar. En bijna elke keer wint de laatste van de eerste. Het is het comfort op lange termijn van bewezen over de kortstondige opwinding van de roman. Ik zeg niet dat er geen opwinding moet zijn bij het kopen van nieuwe dingen. Dit is in elk geval een onderdeel van het proces en ik weet dat ik me schuldig maak aan het feit dat ik te veel dingen heb gekocht in een opwelling of omdat ze goedkoop waren (vaak zowel in prijs als kwaliteit). En laten we eerlijk zijn: winkelen is leuk! Maar elke keer dat we schoenen kopen - of kleding - waarvan we meteen weten dat ze wegwerpbaar zijn, dragen we bij aan een groot aantal problemen: sweatshops, armoede, vervuiling ... Dus, in ieder geval met uw keuze aan zomerschoenen, zou dit dilemma gemakkelijk kunnen worden aangepakt. Of, zoals ik mijn dochter vertel, die zojuist mijn groene Butterfly Sunies heeft opgehaald (die ik nu ook thuis draag) zodat ik haar met een echt voorbeeld kan laten zien wat dat grote woord werkelijk betekent: recyclebaar - we kunnen nieuwe dingen maken van versleten Sunies en vervuiling en afval verminderen; veganistisch - voor medeleven met het leven en harmonie met de natuur; waterbestendig - praktisch en veelzijdig, utilitair (maar nog steeds mooi), waardoor de constante behoefte aan meer wordt verminderd; ecologisch - het redden van de planeet voor u en de volgende generaties; natuurlijk - het verminderen van plastic, wat betekent het verminderen van gezondheidsrisico's, vervuiling van het oceaanleven, vrijwel de meeste dingen die mis zijn met de snelle consumptie van vandaag! Het was zo makkelijk om duurzaamheid uit te leggen aan mijn 8-jarige. Nu, hoe zit het met jou, volwassenen? Luisteren jullie? Het is letterlijk maar één stap om de reis te beginnen: een modieuze instap naar een super duurzame Sunies! Liefs, het Sunies team!

Leave a comment